E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Frank Demarteau (59), woon in ‘Reutje (Sint Odilienberg) en werk als commercieel directeur bij Jalema in Reuver.
 
Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest bij de dorpen van Roerdalen. Als verenigingsmens – gevoetbald bij Oranje Blauw 15, handbal gespeeld bij HCP, bestuurslid geweest van Stichting voor Jeugd en Jongeren, bestuurslid geweest bij Oranje Blauw 15, voorzitter geweest van OR6, 22 jaar voorzitter geweest van carnavalsvereniging de Biemösje (nu nog Beschermheer en lid Awt Biemösje Companie), sport nog wekelijks in verenigingsverband (gymclub de Gesjpierde Buuk), meegewerkt aan de organisatie van diverse evenementen etc. – wil ik graag iets betekenen voor de mensen en meerwaarde toevoegen. Dorpen moeten leefbaar zijn en daar moet je aan werken. Via de verenigingen maar zeker ook via de politiek. En daar zie ik mijn toekomstige rol.
 
Focus op de toekomst
De lokale politiek moet weer aantrekkelijk worden en dicht bij de mensen komen. Het is belangrijk om de meningen van de inwoners te vertalen naar lokaal beleid. Inwoners willen gehoord worden en niet tegen een ondoordringbare ambtelijke molen aanlopen. Daar wil ik graag verandering in brengen. Als verbinder ben ik gewend leiding te geven en sturing te geven aan organisaties. Die ervaring wil ik graag op gemeentelijk niveau gaan inzetten. Als mensen-mens ga ik graag in gesprek met iedereen. Luisteren is daarbij het toverwoord. Dat heb ik geleerd in het café van mijn ouders; als je luistert naar de mensen kun je ze helpen en samen een verbeterslag maken. 
Besturen moet met de voeten in de modder, niet vanuit een ivoren toren. In onze mooie gemeente liggen er nog voldoende uitdagingen die we op moeten pakken. Voor de inwoners maar zeker ook voor de ondernemers. Ook die laatste groep wil ik graag met raad en daad terzijde staan. Zonder op de stoel van de ondernemer te gaan zitten.
 
Veranderen is goed, veranderen om te verbeteren is nog beter. Ga met mij die nieuwe uitdaging aan!
 
Als lijsttrekker van CDA Roerdalen wil ik de komende 4 jaar graag een wezenlijke bijdrage leveren aan de toekomst van onze gemeente. 
 
Ik hoop dat u mij uw stem geeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.
 
Meer weten?
Kijk naar onderstaande video's en check mij profiel op LinkedIn of Facebook.
 

 

<<< Terug naar vorige pagina