E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Léon Wolters. Samen met Mariëlle, Léon Jr. en Marijn run ik een agrarisch bedrijf in Vlodrop. Het bedrijf, “Hoeve Moorsel”, is gelegen in het prachtige Roerdal.

Al vele jaren zet ik me met veel passie en betrokkenheid in voor agrarisch ondernemend Roerdalen.

Roerdalen, een gemeente met een vitaal, rijk gevarieerd buiten gebied, waar sporen van eeuwen wonen en werken in het landschap tot uiting komen. 

De agrarische sector in Roerdalen, een sterke economische pijler in de gemeente, levert een belangrijke bijdrage aan het rijk gevarieerde landschap. Afgelopen jaar is de Omgevingsvisie Roerdalen 2050 vastgesteld, hierin is uitgesproken dat de Agrarische sector een belangrijke sector is die er toe doet.
 
De komende periode staat ons een grote uitdaging te wachten; de energie transitie waar de agrarische sector een cruciale rol in speelt voor de te behalen doelstellingen.  Hiermee vertegenwoordigen zij een groot maatschappelijk belang.
 
In dit proces is het belangrijk dat bedrijven en betrokkenen hun bijdrage kunnen blijven leveren. Dit betekent dan ook dat hier ontwikkelingsmogelijkheden tegenover moeten staan. Bedrijfsontwikkeling en nieuwe functies in het buitengebied moeten daarom mogelijk zijn en blijven. Ontwikkelingen moet wel in balans en in het karakter van de streek zijn. 
 
Duurzame bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker. Invulling van de duurzaamheidsopgaven zal door slimme oplossingen moeten gebeuren waarbij meerdere problemen in een keer opgelost worden. Deze veranderingen moeten gestimuleerd worden in plaats van afgedwongen. Hiervoor is een goede dialoog tussen boeren, burgers en de overheden noodzakelijk. Door wederzijds verantwoordelijkheidsbesef, vertrouwen en respect heb ik er vertrouwen in dat we deze uitdagingen aan kunnen.
 
De afgelopen vier jaar ben ik met veel plezier voor u aan de slag geweest. Mede door mijn inzet: Is er ruimte is voor uitbreiding bouwblok, mogelijkheden voor nieuwvestiging , behoud  landbouw ontwikkelingsgebied ,waar nog mogelijkheden zijn voor uitbreiding vestiging intensieve veehouderij, geen compensatie meer voor uitbreiding bouwblok en ruimte voor teelt ondersteunende maatregelen en er wordt ruimte geboden voor nevenfuncties.
 
Het werk is echter nog niet af. En daarom wil ik voor u en samen met u verder, door de focus op de toekomst te richten en door te gaan voor een bloeiend Roerdalen!
 
Stem daarom 16 maart, 
 
CDA Roerdalen, Leon Wolters # 6