Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Peter Jeurissen (71) uit Posterholt. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben een voormalig docent aan het VMBO en nu heb ik een aantal leuke hobby’s namelijk tennis (LTC Potec), golf, lezen, geschiedenis en reizen.
 
Maatschappelijk ben ik ook nog steeds actief als taalcoach van statushouders, bestuurslid van het Posterholts Gemengd Koor en (tot 2021) voorzitter van LTC Potec. Ook ben ik lid van de stadsgarde Faubourg St. Jacques.
 
De lokale politiek heeft mijn interesse omdat dichtbij en door de mensen vorm wordt gegeven aan de fysieke uitstraling van dorpen en steden en hoe we als samenleving met elkaar om willen gaan. 
 
Vanuit de christendemocratische waarden als solidariteit en gespreide verantwoordelijkheid wil ik me vooral inzetten voor de bestrijding van armoede en eenzaamheid. Vooral in de coronatijd is gebleken dat eenzaamheid onder jongeren en ouderen een groeiend probleem aan het worden is.
 
Daarnaast zal de stijging van de energielasten een toename van de energiearmoede te weeg brengen. Extra zorg en ondersteuning van de gemeente voor mensen die in een armoedeval terecht dreigen te komen is dringend noodzakelijk.
 
Nu de huizenprijzen de pan uitrijzen verdient, in samenwerking met de woningbouwverenigingen, betaalbare huisvesting voor jongeren en ouderen in de kernen een hoge prioriteit te krijgen.
 
Aandacht voor laag geletterdheid en verplichte taalcursussen voor statushouders.
Verenigingen zijn de smeerolie van de samenleving. In de corona periode hebben verenigingen weinig activiteiten kunnen ontplooien. Veel verenigingen staat het water aan de lippen en weten niet of ze na deze tijd nog voldoende leden en kader overhouden om te overleven.
 
Dit zal van ons allen een uiterste krachtsinspanning vergen om weer te bouwen aan een gezond verenigingsleven.
 
Het CDA is van de samenleving en daar gaan we voor!
 
Stem CDA Roerdalen, Peter Jeurissen # 14