E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Ton Joris (56) uit Posterholt. Ik werk als teamleider bij Sekisui Aleva BV. Mijn vrije tijd gebruik ik om te darten, reizen, lezen, carnaval en de gemeentepolitiek. 

Men noemt het politiek. Eigenlijk is het gewoon bezig zijn met je dorp en gemeente en dingen (proberen) voor elkaar te krijgen die de inwoners willen en waar ze baat bij hebben. Zorgen voor elkaar en onze omgeving en sociale samenhang is wat de samenleving in de dorpen en de gemeente sterk maakt. We hebben op het gebied van milieu en energie een grote uitdaging liggen die uitgevoerd moet worden. We kunnen onze gronden maar één keer inzetten. Hierbij moet een goede afweging gemaakt worden tussen de belangen van de gebruikers van de gronden, de toeristische uitstraling en het nut en de noodzaak van plannen. Dit alles is voor mij wat het interessant maakt om door te gaan in de lokale politiek.

Uiteraard zou ik graag zien dat de mensen op mij stemmen om wie ik ben en waar ik voor sta. Ik sta voor sociale samenhang in onze dorpen en voldoende geschikte en goede accommodaties die dit mogelijk maken. Ik sta voor verstandig omgaan met aanleg van wind en zonne-energie waarbij dubbelgebruik van natuur en landbouwgrond een must is. Ik sta voor investeringen die ook geld opbrengen waardoor we onze accommodaties in stand kunnen houden en de lasten (belastingen) laag. Ik sta voor dorpen waar mensen naar elkaar omzien. Ik sta voor een verkeersveilige gemeente met een goede verbinding op het landelijke en provinciale wegennet.

De afgelopen 12 jaar heb ik samen met het CDA laten zien telkens het beste resultaat voor onze bewoners na te streven. Wij zijn nooit over 1 nacht ijs te gaan. En ook al is het CDA landelijk niet sexy, hebben wij laten zien dat CDA Roerdalen staat als een huis en dat onderdeel zijn van een landelijke partij zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.
 

 

<<< Terug naar vorige pagina